Villa Alquería: a new home made-to-measure for a growing family

Built to order to meet the needs of its owners now and for years to come, Villa Alquería occupies an enviable position looking over one of the Costa del Sol’s best golf courses to the Mediterranean.

Completed in good time for the owners to move in well before the summer began, Villa Alquería is a beautiful, bespoke contemporary home, designed to the smallest detail to suit the desires of a young family.

Located on a fantastic, front-line double plot in Los Capanes del Golf, in the heart of the sought-after urbanisation of La Alquería in Benahavís, the villa offers open, uninterrupted views over the fairways and greens of the Atalaya Golf and Country Club to the Mediterranean Sea.

The house was conceived to make the most of its enviable position, with floor-to-ceiling and full-width glazed doors opening onto ample covered and uncovered terrace areas on both the ground and first floors, making the property ideal for the kind of indoor-outdoor living that the Costa del Sol is famous for year-round.

Accessed via a cobble-stone driveway and entrance patio, the front door opens into a double-height hallway with a staircase leading to all three floors, complete with glass balustrades and a pendant lamp that really shows off the drama of the light-filled space.

This flows into a very generously proportioned living-dining room that opens to the terrace along the length of the villa’s façade and boasts a feature marble wall that houses the TV in the sitting area. To the right is a state-of-the-art kitchen, with island and breakfast bar. There is also an en-suite guest bedroom on the entry level.

On the upper floor is the master bedroom suite, with feature fireplace, walk-in wardrobe, luxurious bathroom and access to the terrace, as well as two more double bedrooms, both with private bathrooms and terrace access. An additional guest suite is located on the lower level, together with a huge gym and fitness room, a home cinema, and large garage.

Outdoors, the villa looks out over an inviting infinity swimming pool, surrounded by a huge terrace with gazebo bar, and stands in stunningly landscaped gardens, laid mostly to lawn, that blend seamlessly into the green expanse of the golf course beyond.

You can read the whole story of Villa Alquería’s development here, and view other properties we have helped become a reality in our case study section here.

 

Adam Neale | October, 2017